WhatsApp

Zorg dragen voor je auto in de zomer

Het is belangrijk om je auto goed te verzorgen, vooral in de zomer wanneer de temperaturen hoog zijn. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je auto in de zomer:

Controleer het koelvloeistofpeil: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je koelvloeistofpeil op het juiste niveau is, zodat je motor koel blijft.

Controleer de bandenspanning: Zorg ervoor dat je banden op het juiste drukniveau zijn. Als de bandenspanning te laag is, kan dit leiden tot oververhitting en kan de levensduur van je banden verminderen.

Controleer de olie: Zorg ervoor dat je olie op het juiste niveau is en dat het schoon is. Dit helpt om de motor koel te houden en om te voorkomen dat er teveel slijtage optreedt.

Gebruik een zonnescherm: Als je auto in de zon staat, kan de binnenkant erg warm worden. Gebruik een zonnescherm om ervoor te zorgen dat de binnenkant van je auto koel blijft.

Controleer de airco: Als je airco het niet goed doet, kan het binnen in je auto erg warm worden. Laat je airco daarom regelmatig controleren om ervoor te zorgen dat hij goed werkt.

Was je auto regelmatig: Het wassen van je auto helpt om vuil en stof te verwijderen en om te voorkomen dat er krassen ontstaan. Gebruik een zachte wasborstel en een goede autozeep om je auto te wassen.

Wat is precies een garantie?
Welke soorten garanties zijn er?
Fabrieksgarantie en fraudebescherming? Iedereen! legale bescherming? Sommige

Zoals in elk seizoen, zal uw auto tijdens de zomer te maken krijgen met unieke omstandigheden. Dit beschadigt meestal lak, ramen of kunststoffen. Door uw auto regelmatig te onderhouden met de juiste verzorgingsproducten, kunt u uw auto beschermen tegen schade en zijn waarde behouden.
1. Onderhoudsproducten voor reiniging en onderhoud
Er is een grote verscheidenheid aan hoogwaardige autoverzorgingsproducten om uit te kiezen. Deze zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken, benzinestations of online winkels. auto-verkopen-belgie.com raadt vooral in de zomer de volgende huidverzorgingsproducten aan:

ruitensproeiervloeistof voor de zomer
Insecticide
velgenreiniger
wiel schuim
Vaseline of rubber verzorgingsproducten
Kunststof verven en poetsmiddelen
Zachte sponzen en borstels
Scheercrème (Huishoudelijke Producten)

2. Uiterlijk zorg
Naast banden en velgen hebben ook uw voorruit en de lak van uw auto het zwaar in de zomer. Door de zomerhitte kunnen resten van stof, pollen en insecten verharden. In het ergste geval kunnen ze onherstelbare schade aanrichten. Dit kan de waarde van uw auto verlagen en zelfs uw veiligheid en die van anderen in gevaar brengen. Om dit te voorkomen is regelmatige reiniging en onderhoud van uw auto aan te raden.
Voorkom lakschade
Naast hardnekkige insectenresten kunnen stof en pollen, hars en vogelpoep ook de lak van een auto beschadigen. Zuurresten kunnen de lak aantasten, wat kan leiden tot scheuren. Hierdoor wordt de verf donkerder. Daarom wordt aanbevolen om deze verontreinigingen zo snel mogelijk te verwijderen.
In de meeste gevallen kunnen verse en grove vlekken van verf moeiteloos worden verwijderd met een hogedrukreiniger. Individuele vlekken kunnen worden weggeveegd met een stuk keukenpapier. Het enige wat u hoeft te doen is een vochtig stuk keukenpapier op het vuile gedeelte te leggen, een paar minuten te laten intrekken en het vervolgens af te vegen.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

insectenresten verwijderen
We raden het gebruik van insecticiden aan om verharde insectenresten, hars en vogelpoep te verwijderen. Let bij het gebruik van dergelijke reinigingsmiddelen altijd op de juiste reactietijd. Dit zorgt voor het beste resultaat en voorkomt lelijke vlekken. Eenmaal in werking kunnen het reinigingsmiddel en het vuil met veel water worden afgespoeld. Gebruik hiervoor een zachte spons.

Je kunt insectensponzen kopen in de winkel, maar ze werken niet met autolak, ramen of kentekenplaten. Ze kunnen krassen veroorzaken en het oppervlak beschadigen.

pollen en stof verwijderen

Bij het reinigen van autolak moet rekening worden gehouden met de fijnkorrelige structuur van stof en pollen. Om krassen en barsten in de lak te voorkomen, is het daarom aan te raden de auto zelf of bij een wasstraat schoon te maken en alleen water te gebruiken. Dit kan zelf gedaan worden met een hogedrukstraal of veel water en een zachte spons. Daarna kun je de lak gebruiken om de lak weer te laten glanzen. Door een nieuwe lak te gebruiken, is het later ook gemakkelijker om nieuw vuil te verwijderen.
Maak de voorruit schoon

Vuil op uw voorruit ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar kan ook uw zicht tijdens het rijden belemmeren. Daarom raden wij u aan om in de zomer speciale ruitenwisservloeistof te gebruiken in plaats van de gebruikelijke winterreinigers met antivries-eigenschappen. Dit product bevat stoffen die insecten- en hardnekkige vuilresten verwijderen en strepen op ramen voorkomen.
kentekenplaat schoonmaken
Kentekenplaten zijn vooral taai in de zomer: hier hoopt zich veel stof en roet op, waardoor ze uiteindelijk onleesbaar worden. Met scheerschuim verwijder je gemakkelijk vuil. Laat het schuim even inwerken en veeg het daarna af met een zachte spons (microvezelspons). Dan gloeit je kentekenplaat weer als vanouds!

Het belangrijkste is dat u geen harde sponzen gebruikt; deze kunnen sommige certificeringsstickers krassen of beschadigen.

Banden en velgen controleren
Controleer uw velgen en banden op beschadigingen en slijtage. Als het beschadigd is, moet het worden gerepareerd; versleten onderdelen moeten worden vervangen. Onder invloed van zomerhitte is de kans groter dat banden door deze schade barsten. Controleer ook regelmatig de bandenspanning.
Gebruik zuurvrije velgenreiniger en bandenschuim om remstof en straatvuil van velgen en banden te verwijderen zonder het materiaal te beschadigen. Gewoon aanbrengen, laten intrekken (volg de aanwijzingen op de productverpakking), daarna afspoelen met water en een spons. Met een klein borsteltje verwijder je hardnekkig vuil van moeilijk bereikbare plekken. Het wordt aanbevolen om niet hard te schrobben met een borstel.
3. Interne zorg
De zomerhitte kan meer schade toebrengen dan alleen de buitenkant van uw auto. Sterk zonlicht kan ook de kunststoffen, stoelhoezen en rubberen afdichtingen in het voertuig beschadigen. Dit geeft het materiaal een poreuze structuur. Om dit te voorkomen, kunt u het beste een beschermpad op de voorruit gebruiken. Ze verduisteren het interieur en zorgen ervoor dat het binnen niet te warm wordt.
Naast zonnebrandcrème kunt u het interieur en dashboard van uw auto behandelen met kunststof lak en polish. Deze zijn verkrijgbaar in speciaalzaken en tankstations als lotion of spray. voorzichtigheid

  • Verscheidene garantieopties voor tweedehands auto's

  • Voer eerst een waardebepaling uit voordat je je auto verkoopt

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Zorg dragen voor je auto in de zomer