WhatsApp

Auto-export: dé oplossing voor jou!

Auto-export kan een aantrekkelijke oplossing zijn voor mensen die specifieke auto's of merken zoeken die moeilijk te vinden zijn in hun eigen land. Door een auto te importeren uit een ander land kunnen zij toch aan hun wensen voldoen. Bovendien kan auto-export gunstig zijn voor mensen die op zoek zijn naar voordeligere auto's, gezien de variaties in autoprijzen tussen landen. Het importeren van een auto uit een ander land brengt echter ook enkele nadelen met zich mee. Er zijn bijvoorbeeld importkosten en het kan lastig zijn om de staat van een auto te beoordelen voordat u tot aankoop overgaat. Het is dus essentieel om grondig na te denken of auto-export de juiste oplossing voor u is voordat u een beslissing neemt.

Velen hebben al vernomen dat het vaak lucratiever is om een auto voor export te verkopen dan om deze binnen het eigen land te verkopen. Auto's uit West-Europa genieten wereldwijd bekendheid. Ze zijn doorgaans nieuwer en in betere staat. Dankzij de goede weginfrastructuur blijft de waarde van auto's hier over het algemeen langer behouden. Zelfs wanneer een auto binnenlands minder waardevol wordt, kan deze bij de grens nog steeds aantrekkelijk zijn. Dit geeft aan waarom auto-export zo aantrekkelijk klinkt.

Het verkopen van een auto vergt al tijd en moeite, maar zelf exporteren voegt daar nog een extra laag aan complexiteit aan toe. Hoewel er vele bedrijven zijn die hierbij kunnen assisteren, rijst de vraag welke betrouwbaar zijn en hoe u een gewenst bedrag kunt verkrijgen. Autokopers bieden mogelijk niet de maximale waarde voor uw exportauto. Zeker wanneer uw kennis van auto's beperkt is, kan dit een uitdagende opgave zijn.

Er zijn talloze voordelen aan auto-export:

 • Export biedt mogelijkheden voor betere prijzen dan die in eigen land.
 • Auto-export is interessant voor beschadigde auto's en auto's met total loss-status.
 • Het is vaak financieel voordelig om niet-gekeurde auto's te exporteren.


Maar er zijn ook nadelen:

 • Particuliere auto-export vergt aanzienlijke inspanning en tijd.
 • Samenwerking met multinationals bij particuliere auto-export kan fraude en misdrijf in de hand werken.
 • Taalbarrières kunnen het lastig maken om auto's naar landen als Polen of Oostenrijk te exporteren.

Om risico's te vermijden, is het verstandig om een betrouwbaar exportbedrijf in te schakelen.

Is het interessant om auto's te verkopen voor export?

U denkt wellicht dat auto-export de oplossing is voor u. Dan komt de vraag op of uw auto geschikt is voor export. Hier kunnen we u helpen. Dankzij ons netwerk van Europese autodealers kunnen we direct na de taxatie beoordelen of uw auto geschikt is voor export. We baseren ons hierbij niet alleen op lokale productie, maar maken gebruik van ons uitgebreide netwerk om te zien hoe uw auto in andere landen presteert.

Het verkopen van een auto voor export is met name interessant als de auto total loss is. Hoewel deze auto in eigen land wellicht niet meer bruikbaar is, kan deze aan de grens verrassend aantrekkelijk zijn. De term 'total loss' klinkt vaak erger dan het daadwerkelijk is. Meestal gaat het om een economisch totaalverlies, waarbij de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van de auto.

Vooral bij oudere auto's kan de financiële schade snel oplopen, wat betekent dat reparatie niet langer rendabel is. In dit geval is het vaak verstandig om uw auto voor export aan te bieden. Onderhoudskosten zijn over het algemeen lager in het buitenland dan in België. Kwalitatieve auto's die hier om economische redenen in waarde zijn gedaald, kunnen in het buitenland met voordelige reparaties nog jarenlang dienst doen.

Echter, er is een uitdaging: het particulier verkopen van een auto voor export is niet altijd eenvoudig. Of het nu gaat om een beschadigde auto, een niet-gekeurde auto of een goedlopende auto, het is vaak lastig om een eerlijke prijs te krijgen. Veel autokopers doen lage biedingen gebaseerd op hun eigen winstbejag, niet op de werkelijke waarde.

Hier komt auto-verkopen-belgie.com in beeld. Wij starten met een online taxatie om de waarde van uw exportauto te bepalen. Ons doel is om transparantie te bieden en de exacte waarde van uw auto te bepalen voordat we tot aankoop overgaan. Om dit te bewerkstelligen, vragen wij u om uw autogegevens in te vullen en foto's toe te voegen. Op basis hiervan gaan we voor u aan de slag. 

Hoe we de exportprijs van uw auto bepalen? We kijken niet alleen naar prijzen binnen ons eigen land, maar onderzoeken ons uitgebreide Europese netwerk om een goed beeld te krijgen van de grensoverschrijdende prijzen in verschillende landen.

Bij het besluit om uw auto te verkopen voor export, is het essentieel om te weten welke documenten benodigd zijn. Zorg ervoor dat u alle vereiste documenten, waaronder het registratiebewijs en een geldig identiteitsbewijs, meeneemt om het proces vlot te laten verlopen.

Hoewel auto-export zeker een optie is, is het cruciaal om een betrouwbare partner te kiezen. Auto-verkopen-belgie.com is een dergelijke betrouwbare partner.

Voordelen van Auto Export bij auto-verkopen-belgie.com

 • Gratis en vrijblijvende schattingen op locatie.
 • Prijs gebaseerd op de taxatie, niet op biedingen.
 • Afhandeling van papierwerk.
 • Overdracht van eigendom op dezelfde dag.
 • Betaling dezelfde dag.

Bij auto-verkopen-belgie.com beginnen we met het helder vaststellen van de waarde van uw auto via een gratis online taxatie. Op basis daarvan bepalen we een eerlijke prijs. Het is ons doel om de exacte waarde van uw auto te bepalen voordat we tot aankoop overgaan, in tegenstelling tot andere autokopers. We hebben een uitgebreid Europees netwerk waarmee we een realistische grensoverschrijdende prijs kunnen bieden voor uw auto. 

Bij de beslissing om uw auto te verkopen voor export, is het belangrijk om te weten welke documenten u nodig heeft. Breng alle benodigde documenten mee naar de taxatie om het proces soepel te laten verlopen. Dit omvat het bewijs van inschrijving (deel 1 en deel 2) en uw identiteitskaart of paspoort.

Met ons betrouwbare proces en uitgebreide netwerk zorgen we ervoor dat u de best mogelijke prijs voor uw auto ontvangt. Als u overweegt uw auto te verkopen voor export, bent u bij auto-verkopen-belgie.com aan het juiste adres.

 • Wat is de beste manier om een Volkswagen in te kopen?

 • Op welke manier functioneert auto-export naar Afrika?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto-export: dé oplossing voor jou!