WhatsApp

Ford test "geofencing" om de snelheid te beperken

Het systeem stelt automatisch een maximumsnelheid in voor de auto in bepaalde gebieden. Vanaf 6 juli moeten alle nieuwe automodellen die in de EU op de markt worden gebracht, uitgerust zijn met Intelligent Speed Assist (ISA). Vanaf 7 juli 2024 moeten alle nieuwe auto’s die in de EU worden verkocht met het apparaat zijn uitgerust. Het systeem zorgt ervoor dat uw auto automatisch de snelheidslimiet respecteert en waarschuwt u als u te snel rijdt. In het algemeen is de rol van de intelligente snelheidsbegrenzer het herkennen van verkeersborden en GPS-gegevens. Van zijn kant ontwikkelt Ford een innovatief systeem dat anders werkt. Het merk is in zijn Europese basis in Keulen een proefproject gestart waarbij gebruik wordt gemaakt van “geofencing”.

Het systeem werkt op basis van GPS-gegevens, zodat het kan detecteren wanneer je met een bepaalde snelheid een bepaalde zone binnenrijdt: Ford richt zich vooral op de zone 30, waar het risico op botsingen met kwetsbare weggebruikers zeer groot is. Tip: BMW gebruikt het systeem om zijn plug-in hybrides in stadscentra automatisch over te schakelen op de elektrische modus. Deze oplossing voorkomt dat bepaalde verkeersborden onopgemerkt blijven (bijvoorbeeld omdat ze verborgen zijn door bomen), en maakt tegelijkertijd flexibele beperkingen mogelijk. Wij denken bijvoorbeeld aan district 30, dat alleen tijdens de schooluren geldt.

Daarnaast kan dit type geofencing ook worden gebruikt op privéterrein, bijvoorbeeld voor bedrijven die de snelheid willen beperken op parkeerplaatsen of logistieke terreinen. Ford test momenteel de nieuwe elektrische e-Transit in Keulen om het ISA-systeem te testen. Het apparaat wordt een jaar lang geëvalueerd, zodat Ford het vanaf 2024 op nieuwe voertuigen kan gebruiken. Vond je dit een leuk artikel en wil je het laatste autonieuws direct in je inbox ontvangen? Abonneer u nu gratis, net als de 300.000+ autoliefhebbers voor u: Voor een exemplaar moet je minimaal 44.750 euro (exclusief BTW) neertellen, en dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe Platinum Edition!

Het pakket geeft u gemakkelijk toegang tot laadstations in heel Europa. Er zijn ook abonnementen beschikbaar om sleutels tegen een gereduceerde prijs te verkrijgen. Nee, het is geen Ferrari 250 GTE, het is de eerste ‘productie’ 4-zitter van de Prancing Horse. Tot op heden is de Ferrari 330 America nog steeds het onderwerp van veel speculatie… Dit model vormde de inspiratie voor de nieuwe 911 Edition 50Y Porsche Design. Elke dag krijg ik een preview van de leukste auto’s, reviews en nieuws…

  • Mazda MX 5: verre van natuurlijk

  • Alfa Romeo Stelvio Testen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Ford test "geofencing" om de snelheid te beperken