WhatsApp

Schandaal in Frankrijk: lijken gebruikt bij crashtests

Onlangs heeft een Frans televisiekanaal onthuld dat in Frankrijk lichamen, gedoneerd aan de wetenschap, worden verkocht voor crash tests. Het is nog niet duidelijk waarom deze menselijke resten worden gebruikt in plaats van crash test dummy's. Er wordt beweerd dat zelfs het leger menselijke overblijfselen heeft aangeschaft voor tests, zoals het bestuderen van de effecten van bepaalde explosieven. De lichamen van de personen die hun lichaam aan de wetenschap hebben gedoneerd, worden naar verluidt verkocht door het CDC (Centers for Donation of Human Body), dat verantwoordelijk is voor de juiste verdeling van deze organen. Het hele lichaam zou verkocht worden voor 900 euro, en 400 euro voor "anatomisch werk". Het is op zichzelf niet illegaal zolang de familieleden van de overledene op de hoogte worden gebracht, maar in dit geval heeft het CDC dit nagelaten. Ongeveer 50 families hebben een klacht ingediend tegen het CDC. Het onderzoek van de Franse zender toont aan dat er geen adequate beveiliging is in het centrum en dat iedereen erbij betrokken kan raken.

Er zijn maar weinig gegevens beschikbaar, dus studenten of wetenschappers kunnen soms aan lichamen werken zonder te weten dat de overledene is gestorven aan een besmettelijke ziekte. Dit gebrek aan transparantie en veiligheidsmaatregelen roept ernstige vragen op over de ethiek en de naleving van de regelgeving rondom het gebruik van menselijke resten in wetenschappelijke tests.

In ander autonieuws heeft het neefje van de eerste generatie Citroën Ami onlangs een nieuw ontwerp gekregen als resultaat van een designwedstrijd. Opel heeft plannen om het te gaan produceren en op de markt te brengen.

Daarnaast hebben sommige BMW-modellen onlangs exorbitante prijzen behaald op veilingen. Dit heeft te maken met het streven naar het kunnen opslaan van meer energie in de batterijen van elektrische auto's, terwijl tegelijkertijd het gewicht van de batterijen wordt verminderd. Er wordt verwacht dat er in het voorjaar van 2023 een facelift zal plaatsvinden voor de compacte elektrische auto van BMW.

Elke dag ontvang ik een voorproefje van de meest opwindende auto's, recensies en nieuws, en ik blijf graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de autowereld.

  • De kleine Lexus: extra

  • De Citroën Ami

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Schandaal in Frankrijk: lijken gebruikt bij crashtests