WhatsApp

5 geheimen van de nieuwe Citroën C5 X!

Het nieuwe vlaggenschip van het merk is resoluut origineel! Enkele dagen geleden heeft Citroën zijn nieuwe topmodel onthuld: de C5 X. Een legale auto die het beste van een sedan, een SUV en een stationcar combineert. Getekend door de Belg Pierre Leclercq, is het ontwerp trouw aan het DNA van het merk Chevron en dus subversief. Een bewerking van het zeer traditionele D-sectie spul. Tijdens het lanceringsevenement in Catalonië kon auto-verkopen-belgie.com de nieuwe sedan testen op honderden rijkilometers. Wij hebben de kans om de geheimen te onthullen van een luxe sedan die de norm wil veranderen… ook al bevalt het niet iedereen! Citroën is nog nooit zo trots geweest op zijn chevrons sinds 1919. Uiteraard zijn de chevrons nu ook heel subtiel verwerkt in andere elementen op de grille, de kofferbak en het stuurwiel van het model.

Dit is het geval voor de voorschermen van het dashboard, de panelen met houteffect op de deurpanelen, de stiksels op het deurleder en zelfs de perforatie van het interieur, die hetzelfde thema heeft (mits u kiest voor het shine pack)! Zeker, die duizenden kleine chevrons zijn nauwelijks zichtbaar, maar ze zijn er nog steeds! Een van de sterke punten van het model is het ruime interieur, vooral achterin. De passagiers worden verwend met een bediening waarmee ze de voorstoel naar voren of naar achteren kunnen bewegen! Een zeer nuttige functie, vooral wanneer de rechter voorstoel niet bezet is. Dus we hebben een ruimte die een limousine waardig is! Zoals Citroën-liefhebbers weten, staat het merk bekend om het comfort van zijn ophangingen.

Het dankt zijn reputatie aan de introductie van hydropneumatische technologie in 1954. Hoewel deze technologie de laatste jaren is vervangen door meer traditionele oplossingen, brengt de C5 X deze ongeëvenaarde soepelheid weer terug dankzij de actieve Citroën Advanced Comfort-vering. De demping is niet voor iedereen weggelegd en kan zelfs de meest scrollgevoeligen hinderen. Selecteer in dat geval gewoon de dynamische stand, die steviger is en de lichaamsbewegingen beperkt. Op het gebied van comfort hebben de Franse ingenieurs ook aandacht besteed aan de kwaliteit van het interieur. Om het zitcomfort van de woonkamer te reproduceren, is hij voorzien van een speciale vulling, “als een matras”! De combinatie van vulling met hoge dichtheid en dikker structuurschuim zorgt voor een meer ontspannen gevoel, zelfs na de langste ritten.

Een heel typisch comfort dat misschien ook hier niet voor iedereen is weggelegd. 19”. Beide hebben glanzend zwarte aerodynamische inzetstukken die de luchtstroom leiden via een turbo-effect dat de luchtweerstand en dus de CO2-uitstoot vermindert! Vond je het artikel leuk en wil je het allerlaatste autonieuws direct in je inbox ontvangen? Meld u gratis aan, net als meer dan 300.000 autoliefhebbers voor u: Het nieuwe uiterlijk van het neefje van de Citroën Ami van de eerste generatie is het resultaat van een ontwerpwedstrijd. Opel is van plan het te bouwen…

Het doel: meer energie kunnen opslaan en toch de massa van de batterij verminderen. Een facelift voor de compacte elektrische auto wordt verwacht in het voorjaar van 2023. Sommige BMW’s hebben exorbitante prijzen opgebracht op recente veilingen! Elke dag krijg ik een sneak preview van de leukste auto’s, reviews en nieuws…

  • Audi R8 Spyder: vrolijk en heel levendig!

  • Yamaha NMAX vs Honda PCX: hetzelfde uiterlijk

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
5 geheimen van de nieuwe Citroën C5 X!