WhatsApp

Tests bevestigen het: de nieuwe dieselmotoren zijn “schoon”!

De Vereniging van Europese autofabrikanten (ACEA) heeft onlangs een verklaring uitgebracht waarin wordt opgeroepen om te stoppen met het demoniseren van dieselmotoren. Volgens de recente tests, uitgevoerd op Euro 6D-Temp gecertificeerde modellen, voldoen deze voertuigen ruimschoots aan de toegestane normen, zelfs onder reële omstandigheden. De ACEA heeft nieuwe gegevens gepubliceerd over vervuilende emissies, met name stikstofoxiden die worden uitgestoten door dieselmotoren. Volgens de gepresenteerde cijfers voldoen alle 270 geteste dieselvoertuigen, gebaseerd op de metingen van de nieuwste Euro 6D-Temp norm, ruimschoots aan de huidige wettelijke normen. Sterker nog, volgens deze onafhankelijke tests toonde de overgrote meerderheid van de geteste voertuigen een NOx-uitstootniveau dat lager is dan de toekomstige normen die gepland zijn voor 2020.

"Autofabrikanten hebben aanzienlijke investeringen gedaan om deze massale vermindering van stikstofoxide-emissies snel te realiseren. Het is belangrijk dat we stoppen met het demoniseren van de dieseltechnologie als geheel. In plaats daarvan moeten we een onderscheid maken tussen oudere dieselvoertuigen en de nieuwste generatie voertuigen," aldus Erik Jonnaert, secretaris-generaal van de ACEA. Volgens het onderzoek zijn de nieuwste dieselmodellen die voldoen aan de Euro 6d-Temp norm erin geslaagd om hun NOx-niveaus gemiddeld met 85% te verminderen ten opzichte van eerdere Euro 5-modellen. De beste recente modellen zijn zelfs in staat om de emissies tijdens werkelijk rijden met wel 95% te verminderen, of zelfs 99%. Het doel is om meer energie op te slaan en tegelijkertijd het batterijgewicht te verminderen.

Het nieuwe uiterlijk van de eerste generatie Citroën Ami is het resultaat van een ontwerpwedstrijd. Opel heeft plannen om het te produceren... Sommige BMW-modellen hebben onlangs exorbitante prijzen behaald bij veilingen! Er wordt verwacht dat er een facelift van de compacte elektrische auto in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden. Elke dag ontvang ik een overzicht van de grappigste auto's, recensies en nieuws...

  • De low rider-cultuur

  • De dieselauto: een nieuwe gedaante

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tests bevestigen het: de nieuwe dieselmotoren zijn “schoon”!