WhatsApp

De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

Testarossa heeft de code gekraakt! Haar ouders hebben besloten om het in avant-première te presenteren op de Autosalon van Parijs in 1984, in het beroemde cabaret van het Lido hotel! Journalisten en genodigden konden hun ogen niet geloven... In de taal van Dante betekent testa rossa "rood hoofd", verwijzend naar de kleur van de motorkap. Deze benaming werd voor het eerst gebruikt door Ferrari in 1957 op een raceauto. Grammaticaal gezien is deze benaming juister, omdat het een naam is die in twee delen is verdeeld!

Enzo Ferrari was fan van Miami Vice en kocht 2 exemplaren van de auto die in de bekende serie "Miami Vice" werd gebruikt (twee agenten in Miami). Deze auto was oorspronkelijk een replica van de Daytona Convertible, gebaseerd op het chassis van de Corvette. Ferrari heeft echter een rechtszaak aangespannen om de productie van deze auto te stoppen. Als compensatie schonk Enzo Ferrari, die een fan van de serie was, twee exemplaren van de Testarossa aan de productie!

Tegenwoordig wordt de Testarossa vaak beschouwd als een sportieve auto met een puur en stoer design. Niets is echter minder waar! Ferrari wilde dat het een echte Grand Tourer zou zijn, comfortabel en met een behoorlijke bagageruimte. Op dit vlak is de Testarossa verder ontwikkeld dan zijn voorganger, de 512BB, die last had van oververhitting in het interieur tijdens de zomer...

Wat prestaties betreft, is de Testarossa de koningin van de snelwegen. Met zijn 12 cilinders en 390 pk kan hij de hele auto op een snelheid van 290 km/u duwen. Erg vreemd voor een auto die Ferrari bedoelde voor dagelijks gebruik, waarbij bepaalde standaarduitrusting aanvankelijk ontbrak. Er was bijvoorbeeld maar één spiegel. Dit komt omdat volgens de legende een verkeerde interpretatie van de juridische tekst resulteerde in de montage van de spiegel in het midden van de A-stijl... Een originele indeling, maar wel intimiderend voor fietsers! In 1986 begon Ferrari met het gebruik van meer dan twee conventionele buitenspiegels. De radio daarentegen werd nooit af fabriek geïnstalleerd, het was aan de klant om te beslissen of ze een radio wilden laten installeren door de dealer.

Sommige BMW's hebben onlangs exorbitante prijzen bereikt op veilingen!

In het voorjaar van 2023 wordt een facelift van de compacte elektrische auto verwacht. Het doel is om meer energie op te kunnen slaan en tegelijkertijd het batterijgewicht te verminderen. Het nieuwe uiterlijk van de eerste generatie van de Citroën Ami's neef is het resultaat van een ontwerpwedstrijd. Opel heeft de intentie om deze te produceren... Elke dag ontvang ik een overzicht van de grappigste auto's, recensies en nieuwtjes...

  • Auto's die elegantie en robuustheid uitstralen

  • Honda HR-V 1.5 i-VTEC uit Zwitserland

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa