WhatsApp

Droomjob: hier is een 'typische dag' van de Bugatti-tester!

Voordat de Divo voor het eerst de weg op ging, was het voertuig zorgvuldig voorbereid. Het exterieur was bedekt met een beschermende film en het interieur was voorzien van een beschermend masker. De originele onderkant van de Divo was vervangen door een nieuwe, en er was een testbasis geïnstalleerd om krassen te voorkomen. Daarnaast werden de wielen vervangen door een andere set.

Het kwaliteitsborgingsteam van Divo hanteerde een grondige QA-checklist met meer dan 100 punten. Eerst controleerden ze of het voertuig voldeed aan de vereisten van het land van bestemming en aan de configuratie die de klant had gekozen. Vervolgens testte de kwaliteitsinspecteur alle elektrisch bediende functies, zoals controleschermen, elektrische ramen, navigatie- en audiosystemen, en airconditioning.

Daarna was het tijd voor de W16-motortest! De inspecteur maakte een testrit van ongeveer vijf uur, waarbij hij een route van 300 km door de Elzas aflegde. Hij reed door de Vogezen en gebruikte zowel nationale wegen als snelwegen. Voor versnelde hogesnelheidstests bracht elke Divo tijd door op de gesloten baan van de luchthaven van Colmar.

Op de luchthaven van Colmar werden verschillende functionele tests uitgevoerd bij snelheden van meer dan 250 km/u. Daarna werd de bus gebruikt om effectieve koeling van de Divo op de snelweg te garanderen. Alle reacties, geluiden en indrukken werden zorgvuldig geregistreerd en gerapporteerd aan het team.

Zodra eventuele problemen waren verholpen, ging de Divo door naar de volgende stap. Een technicus verving de transmissievloeistof en monteerde de originele basis en wielen. Vervolgens volgde de laatste wegtest, waarbij in slechts één uur 50 kilometer werd afgelegd. Pas na deze laatste dynamische test werd de Divo officieel goedgekeurd.

Maar dat was nog niet alles! Vervolgens voerde de technicus alle inspecties opnieuw uit en zorgde voor de professionele bescherming van het lichaam van de auto. Dit werd gevolgd door een uitgebreide controle van meer dan zes uur! Ten slotte voerde Christophe Piochon, Plant Manager in Molsheim, een aanvullende evaluatie uit van elk voltooid model gedurende ongeveer een uur om ervoor te zorgen dat alles in orde was.

Daarnaast wordt er in het voorjaar van 2023 een facelift verwacht voor de compacte elektrische auto, waarbij het doel is om meer energie op te kunnen slaan en tegelijkertijd het gewicht van de batterij te verminderen. Er is veel interesse in bepaalde BMW-modellen die onlangs op veilingen exorbitante prijzen hebben opgebracht. Het nieuwe uiterlijk van de Citroen Ami, de eerste generatie, is het resultaat van een ontwerpwedstrijd en Opel is van plan om het te produceren. Elke dag ontvang je een voorproefje van spannende auto's, recensies en nieuwsberichten...

  • Dubbele persoonlijkheid

  • Smurfin!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Droomjob: hier is een 'typische dag' van de Bugatti-tester!