WhatsApp

Deze Ferrari 250 Testa Rossa is bijna 350 keer goedkoper

Voor veel liefhebbers van auto's is de Ferrari 250 Testa Rossa de perfecte droomauto. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de waarde van dit model zo enorm hoog is. In 2014 werd een exemplaar van de 250 Testa Rossa zelfs verkocht op een veiling voor bijna $34 miljoen GBP! Maar wat als we je zouden vertellen dat je vandaag de dag een Testa Rossa kunt kopen voor slechts €93.000? Je zou kunnen denken dat er iets mis is, maar daarvoor is de 250 Testa Rossa J ontworpen.

De Ferrari 250 Testa Rossa J is een creatie van de Little Car Company, hetzelfde bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de Bugatti Baby II. Deze Testa Rossa is iets groter dan de Bugatti, met een lengte van 3,1 meter en een breedte van 1,1 meter, wat ongeveer 25% kleiner is dan het originele Ferrari-model. In plaats van een V12-motor is er echter een elektrische motor geïnstalleerd, waardoor de auto een topsnelheid van 60 km/u kan bereiken. Als je bedenkt dat dit eigenlijk een versie voor kinderen zou zijn geweest, is dat behoorlijk indrukwekkend! Voor de wat meer voorzichtige kinderen is er zelfs een "beginnersmodus" die de topsnelheid beperkt tot 20 km/u.

De 250 Testa Rossa J wordt geleverd in maar liefst 53 verschillende kleuren en 14 historische ontwerpen, met een onberispelijke afwerking. Of de prijs van €93.000 echt gerechtvaardigd is, valt natuurlijk te betwisten, zeker gezien het feit dat je voor dat bedrag ook een elektrische Porsche Taycan Cross Turismo kunt kopen. Het is echter duidelijk dat de waarde die sommige BMW's hebben behaald op recente veilingen genoeg is om iedereen versteld te doen staan!

De ontwikkeling van elektrische auto's staat niet stil, en een van de belangrijkste doelen is het kunnen opslaan van meer energie terwijl tegelijkertijd de batterijmassa wordt verminderd. In het voorjaar van 2023 wordt een facelift van de elektrische compacte auto verwacht, die ook wel de eerste generatie neef van de Citroën Ami wordt genoemd. Het nieuwe uiterlijk van deze auto is het resultaat van een ontwerpwedstrijd en Opel is van plan om hem te bouwen. Met al deze opwindende ontwikkelingen blijf ik dagelijks op de hoogte van de grappigste auto's, reviews en nieuwtjes.

  • Porsche Panamera S e-Hybrid Testen

  • Opel Grandland X: de Franse SUV

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Deze Ferrari 250 Testa Rossa is bijna 350 keer goedkoper