WhatsApp

Rinspeed heeft de toekomst in gedachten

Rinspeed is een Zwitserse bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van conceptauto's en speciale voertuigen. Het bedrijf is opgericht in 1979 door Frank Rinderknecht en is bekend om het creëren van innovatieve conceptauto's die een blik werpen op de toekomst van de automobielindustrie. Rinspeed werkt vaak samen met andere bedrijven en instellingen om concepten te ontwikkelen die bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit en de verbetering van de rij-ervaring.

Rinspeed denkt aan de toekomst

Elk jaar presenteert de Zwitserse autofabrikant Rinspeed een bijzonder auto-ontwerp op de Autosalon van Genève. Autofabrikanten zijn niet verder gegaan dan het ontwerp van die bijzondere auto’s, die vaak niet efficiënt geproduceerd kunnen worden. In 2015 lanceerde Rinspeed Buddi. Rinspeed is opgericht in 1979, dus het is een vrij jonge autofabrikant. Sindsdien heeft de fabrikant zich gespecialiseerd in het modificeren en restaureren van klassieke auto’s. In 1991 startte de fabrikant een extra activiteit: het ontwerpen van bijzondere futuristische auto’s. Deze auto’s worden elk jaar op de Autosalon van Genève getoond, maar gaan nooit in productie. Het idee van een bootkoelkast Rinspeed is gek, maar dat maakt ze niet minder leuk. De microMAX is een kleine elektrische auto van iets meer dan 2 meter hoog die werd onthuld op de autoshow van 2013. De auto biedt plaats aan 4 volwassenen, 1 kind en bagage, aangezien passagiers niet hoeven te gaan zitten. Het klinkt misschien ongemakkelijk, maar er is een koffiezetapparaat, een koelkast en een internetverbinding. Een van de meest opvallende ontdekkingen van de Zwitserse fabrikant is ongetwijfeld de onderwaterboot Rinspeed sQuba. Dit voertuig kan tot 10 meter onder water rijden of varen. Aan boord zijn zuurstofmaskers aanwezig voor passagiers en chauffeurs. De auto heeft geen dak, dus als je wilt liften, kun je het beste je wetsuit aandoen.

Op de autoshow van 2014 toonde Rinspeed de op Tesla Model S gebaseerde elektrische auto, de XchangE. Wat de XchangE zo bijzonder maakt, is dat de bestuurder op 20 verschillende plaatsen kan zitten, wat enige toekomst lijkt te hebben. Het is nog even wachten op die autoshow, maar de Rinspeed Budii is deze week al genoemd. Budii is een zelfrijdende auto die het stuur kan inklappen. Dit geeft de chauffeur meer ruimte om te werken wanneer de auto hem bijvoorbeeld naar zijn kantoor brengt. De afgelopen maanden is er na een succesvol proefproject in Nederland gesproken over de introductie van zelfrijdende auto’s in België. Wat dat betreft lijkt de Rinspeed Budii geen gekke creatie. Tuning Oorspronkelijk is fabrikant Rinspeed begonnen als tuner voor Porsche en Subaru. Het creëren van gekke conceptauto’s is een extraatje dat de fabrikant sinds 1991 toevoegt. Rinspeed vergat echter niet af te stemmen. De Zwitserse fabrikant modificeert nog steeds voornamelijk Porsche-auto’s, maar andere merken zoals Dodge, Saab en Fiat hebben een facelift gekregen. Autosalon van Genève De Autosalon van Genève wordt jaarlijks gehouden en is een van de grootste beurzen ter wereld. Elk jaar presenteren tientallen autofabrikanten hun nieuwste modellen of concepten in salons. De Autosalon van Genève wordt vaak gezegend met enkele wereldpremières. De ontwerpen van Rinspeed worden traditioneel jaarlijks gepresenteerd in Genève. Rinspeed zal elk jaar auto’s blijven ontwerpen, maar de productie ligt momenteel stil. Meer weten over revolutionaire auto’s of autoshows? Volg auto-verkopen-belgie.com online.

  • Dieselwagens verbannen die vervuilende werking hebben

  • Bedrijfswagen opnieuw in problemen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Rinspeed heeft de toekomst in gedachten