WhatsApp

Responsible Young Drivers maken oudejaarsavond veilig

Responsible Young Drivers (RYD) is een non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van verantwoord rijgedrag onder jonge automobilisten. De organisatie is gericht op het bewust maken van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol of drugs en het aanmoedigen van alternatieven, zoals het nemen van een taxi of het rijden met een designdriver. Het is waarschijnlijk dat RYD activiteiten organiseren rondom oudejaarsavond om jongeren te informeren en te adviseren over verantwoord rijgedrag tijdens deze feestdag. Dit zou kunnen bestaan uit campagnes op sociale media, informatie-evenementen of het aanbieden van gratis alternatieven voor rijden onder invloed, zoals gratis pendelbusjes of taxi vouchers.

Verantwoorde jonge chauffeurs zorgen voor oudejaarsavond

Oudejaarsavond betekent voor velen eten, wijn en een groot feest. Deze combinatie kan verkeersproblemen veroorzaken. Daarom staan ​​Responsible Youth Drivers elk jaar weer klaar om feestende chauffeurs veilig thuis te brengen op oudejaarsavond omdat er zoveel alcohol is. De rit is nog niet voorbij. Maar hoe zit het met een feest als oudejaarsavond? Zou er traditioneel veel wijn, champagne en andere sterke drank vloeien? Dank aan Responsible Youth Drivers voor chauffeurs die niet meer zelfstandig naar huis kunnen of mogen gaan. Jaarlijks organiseren 200 vrijwilligers verantwoordelijke nieuwjaarsactiviteiten voor jongerenchauffeurs. Het is onduidelijk hoeveel jeugdvrijwilligers dit jaar de “Responsible Youth Drivers” op oudejaarsavond zullen inzetten, maar naar schatting zullen ongeveer 200 vrijwilligers bij het evenement betrokken zijn. De vrijwilligers halen tussen middernacht en 6 uur ‘s ochtends chauffeurs op die niet meer zelf kunnen rijden. Het is echter niet mogelijk om vooraf een chauffeur te reserveren. Verantwoorde jonge chauffeurs bieden alleen noodoplossingen aan voor wie niet meer veilig naar huis terugkeert. Chauffeurs die gebruik willen maken van de dienst Responsible Youth Driver dienen op oudejaarsavond persoonlijk contact op te nemen met de organisatie om een ​​gratis rit aan te vragen. Een team van twee of drie vrijwilligers zorgt ervoor dat de chauffeur en zijn auto vlekkeloos thuiskomen.

Groot eindejaars rijexamen evenement waar Responsible Young Drivers vrijwilligers oproept tot 29 jaar. Vrijwilligers moeten bewijzen dat ze verantwoordelijk zijn voor het circuit door een rijexamen te halen voordat ze deelnemen aan de eindejaarsactie. Tijdens de test wordt de rijstijl van de vrijwillige chauffeurs beoordeeld. Ook voor vrijwilligers is de test een goede oefening. Elke auto rijdt anders en op oudejaarsavond zouden ze in een ander type auto moeten kunnen rijden. Rijexamens worden gegeven in auto’s die ze niet kennen, zodat ze kunnen wennen aan het idee om in een onbekende auto te rijden. Veilig rijden tijdens feesten Ook als je niet afhankelijk bent van verantwoordelijke jonge chauffeurs, is het raadzaam om tijdens en na feesten voorzichtig te zijn in het verkeer. Houd er rekening mee dat alcohol er lang over doet om uit je bloed te komen, dus het kan zijn dat je op nieuwjaarsdag niet helemaal wakker bent. Zorg in ieder geval dat je weer nuchter bent voordat je er alleen op uit gaat. Alcohol is niet het enige probleem dat je zou kunnen hebben met je nieuwjaarsvieringen. De wegen waren nog steeds glad door de sneeuwval en het koude weer van de voorgaande dagen. Er worden veel schuurdiensten ingezet om de wegen schoon te maken, en er is geen twijfel dat de schuurdiensten op oudejaarsavond weer klaar zullen zijn, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds gevaarlijk is op de baan. ben je klaar. Fijne feestdagen van auto-verkopen-belgie.com!


  • Spyker's einde

  • Google voert testen uit met een zelfrijdende auto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Responsible Young Drivers maken oudejaarsavond veilig