WhatsApp

Belgische elektrische auto: Eerste presentatie

Er zijn verschillende Belgische bedrijven en ondernemers die werkzaam zijn in de e-auto-industrie, en veel van hen hebben nieuwe modellen of concepten voorgesteld die specifiek zijn gericht op de Belgische of Europese markt. E-auto's zijn steeds populairder aan het worden in België en de rest van Europa, mede dankzij de voordelen van elektrisch rijden, zoals lagere brandstofkosten, geen uitstoot van schadelijke stoffen en minder geluidsoverlast. Er worden ook steeds meer infrastructuurmaatregelen genomen, zoals meer laadpunten, om elektrisch rijden gemakkelijker te maken.

Belgische elektrische auto debuteert

Op de show van dit jaar is ook een auto te zien die volledig in België is gebouwd: de E-car 333. De E-auto wordt een volledig elektrisch aangedreven driewieler. De elektrische auto is nog in ontwikkeling, maar zou vanaf volgend jaar voor het publiek beschikbaar moeten zijn. Het laatste weekend van de autoshow stond in het teken van droomauto’s. Bezoekers van de autoshow Paleis 12 kunnen van vrijdag tot en met zondag veel dure auto’s zien in de expositie Dream Cars. Tussen de dure Aston Martins, Nobles en Porsches vinden we ook een kleine Belgische auto: de E-car. De 3-zits, 3-wiel, 300 km E-car 333 was te zien op de autoshow, een van de zes modellen die de automaker volgend jaar op de markt hoopt te brengen. Deze cijfers vertegenwoordigen de verschillende kenmerken van de auto: het model heeft 3 wielen, 3 stoelen, kan in 3 uur worden opgeladen en heeft een bereik van 300 kilometer. Daarnaast verbruikt de auto maar 1 euro per 100 kilometer, oftewel 3 euro per oplaadbeurt, wat ook de oorspronkelijke bedoeling is. De auto kan een topsnelheid van 130 km/u halen. Alleen de E-car 333 wordt getoond. Die auto is vooral bedoeld om door de stad te rijden.

Andere modellen hebben ook een naam die bestaat uit drie cijfers, die ook verwijzen naar de kenmerken van de auto. Het is vermeldenswaard dat de zes verschillende modellen die zullen worden geproduceerd slechts 3 wielen zullen hebben. Dit is milieuvriendelijker dan 4 wielen. Het op de autoshow getoonde model zal ook verkrijgbaar zijn in een 4-zits uitvoering: de E-car 334. Milieuvriendelijk Autofabrikanten hebben gekozen voor 3 wielen omdat dat milieuvriendelijker is. Het milieu is een belangrijke factor om rekening mee te houden tijdens de ontwikkeling van voertuigen. Auto’s zijn bijvoorbeeld samengesteld uit biologische en recyclebare materialen. Denk aan linnen en gerecycled plastic, of zelfs herbruikbaar staal. De auto zal volledig elektrisch zijn, dus batterijen zullen nodig zijn. De batterij werd later teruggevonden en hergebruikt. Op deze manier is de belasting van het milieu zo klein mogelijk. Aangezien elektrische voertuigen weinig schade toebrengen aan het milieu, hebben autobezitters recht op milieudividenden en belastingvoordelen. Elektrische voertuigen zijn niet alleen interessant voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

De 100 auto’s die jaarlijks op de autoshow worden getoond, zijn nog niet helemaal af. De auto is nog in ontwikkeling, maar zou begin 2016 beschikbaar moeten zijn. De uitvinder van de E-auto hoopt tot die tijd enkele investeerders te overtuigen van de kwaliteiten van de E-auto. De eerste jaren wordt een jaarlijkse productie van 100 tot 150 auto’s verwacht. De basisprijs van de auto zal rond de 20.000 euro liggen. Er zullen echter verschillende versies beschikbaar zijn, met prijzen tot 39.000 euro. Elektrische voertuigen kunnen volledig worden aangepast aan de smaak van de koper. De koper kan verschillende materialen kiezen voor zijn nieuwe auto en heeft dus nog steeds een grote inspraak in de productie van zijn auto. Elektrische auto’s zullen binnen een jaar in de verkoop gaan. Met dank aan auto-verkopen-belgie.com om op de hoogte te blijven.


  • Slechte weersomstandigheden hebben niet langer tot meer ongevallen geleid

  • Prijs auto aankoop

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgische elektrische auto: Eerste presentatie