WhatsApp

Autoverkopen nogmaals stabiel

Ja, het is inderdaad zo dat de autoverkopen soms stabiel blijven in plaats van stijgen of dalen. Dit kan verschillende redenen hebben. Een van de belangrijkste redenen is dat de economie stabiel is en er voldoende inkomens zijn om auto's te kopen. Wanneer de economie slecht is, kan dit een negatief effect hebben op de verkoop van auto's. Ook de invloed van de COVID-19 pandemie kan een impact hebben op de verkoop van auto's.

Het is ook belangrijk om te weten dat de auto-industrie een cyclische sector is, dus er zijn perioden van hoge verkoop en perioden van lage verkoop. Er kan ook een overaanbod zijn van bepaalde types auto's, waardoor de verkoop stabiliseert.

Daarnaast, kan het ook zo zijn dat de verkoop van nieuwe auto's stabiel blijft, maar de verkoop van tweedehands auto's stijgt of daalt. Dit kan worden veroorzaakt door veranderingen in de regelgeving, technologische innovaties en de groei van de markt voor elektrische voertuigen.

In het algemeen, een stabiele autoverkoop kan een gezonde situatie zijn voor de industrie, omdat het aangeeft dat de vraag naar auto's niet te hoog of te laag is en dat er geen overaanbod of tekort aan auto's is.

Autoverkopen blijven weer stabiel

mijn land lijkt ook veel stabieler te zijn dan zijn buren als het gaat om autoverkopen. In januari van dit jaar werden in België 49.584 nieuwe personenwagens ingeschreven. Het is niet eens een slecht resultaat. In vergelijking met januari 2013 waren 49.584 voertuigen slechts 2,17% minder dan 50.684 voertuigen. De hoop blijft bestaan ​​op het Autosalon van Brussel, dat van oudsher een belangrijke motor van de auto-industrie is. Daar verkochte auto’s moeten nog worden afgeleverd en geregistreerd. Volkswagen leidt opnieuw met 4.682 voertuigen. Wie staat er nog meer bovenaan de lijst? De top vijf automerken op 1 januari. Volkswagen (4.682) 2. Peugeot (4.014) 3. Renault (3.799) 4. BMW (3.574) 5. Citroen (3.563) Welke merken vallen meer op? De sterkste stijgers onder de grote merken in januari waren Dacia (+39%), Toyota (+20%) en Audi (+14%). Opvallende dalers waren BMW (-22%), Renault (-18%) en Opel (-16,5%). De definitieve cijfers voor 2013 zijn bekend. Herziene 2013 voertuig verkopen zijn opgenomen. Dit vertegenwoordigt een totaal van 455.168 nieuwe registraties van personenauto’s die zijn verkocht, een daling van 1,5% ten opzichte van de 462.052 geregistreerde voertuigen in 2012.

Wat zijn de tien best verkochte automerken in 2013?

Top 10 Automerken 2013:

 1. Volkswagen
 2. Peugeot Renault
 3. Opel
 4. Citroen
 5. BMW
 6. Audi
 7. Ford
 8. Mercedes
 9. Benz
 10. Toyota 

De laatste maanden van 2013 waren goede maanden. De stijging in december was ruim 12% tot 25.081 voertuigen. De goede prestatie was vooral te danken aan het bedrijfsleven. Vakvereniging Febiac verwacht dit jaar een verdere stabilisatie naar een bescheiden groei. De verkoop zal naar verwachting 490.000 eenheden bedragen. Dit is in lijn met de cijfers van vorig jaar. Verwacht wordt dat snelle autoruil dit jaar een kleine groei in de automarkt zal stimuleren. Verkoop uw eigen auto Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Dan moet u toch eerst uw gebruikte auto verkopen. Nu is er een makkelijke oplossing, namelijk: auto-verkopen-belgie.com. auto-verkopen-belgie.com is een online platform voor de verkoop van gebruikte wagens. Het registreren, taxeren en verkopen van uw auto is helemaal gratis! Binnen 24 uur ontvang je een aankoopadvies van een van de 5.000 aangesloten autobedrijven.


 • Opkoper van wagens: waar te vinden?

 • Elektrische auto's worden in België niet erg populair

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Autoverkopen nogmaals stabiel