WhatsApp

https://auto-verkopen-belgie.com/auto-taxeren/waarde-lpg-auto/

Het is inderdaad zo dat de populariteit van LPG-auto's (auto's die rijden op aardgas) in sommige landen in de afgelopen jaren is afgenomen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:

  • De populariteit van elektrische auto's neemt toe. Steeds meer mensen overwegen om over te stappen op elektrisch rijden vanwege de lagere uitstoot en de lagere brandstofkosten.
  • De infrastructuur voor LPG is beperkt. In sommige landen is het moeilijker om LPG te tanken dan benzine of diesel, wat de populariteit van LPG-auto's kan beïnvloeden.
  • LPG-auto's zijn duurder in aanschaf. Hoewel de brandstofkosten lager zijn, zijn de aanschafkosten van LPG-auto's doorgaans hoger dan die van benzine- of dieselauto's.
  • Sommige mensen hebben het idee dat LPG-auto's minder krachtig zijn dan benzine- of dieselauto's. Hoewel dit niet noodzakelijk waar is, kan dit wel een belemmering zijn voor sommige mensen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de populariteit van LPG-auto's kan verschillen van land tot land en dat er nog steeds veel mensen zijn die LPG rijden vanwege de lagere brandstofkosten en de lagere uitstoot.

LPG: Een Milieuvriendelijkere en Betaalbare Brandstofoptie

LPG is een brandstof die vele voordelen biedt ten opzichte van traditionele benzine en diesel. Allereerst is LPG goedkoper, met een prijs van ongeveer 54 cent per liter, terwijl benzine 1,50 euro kost. Daarnaast is LPG veel minder belastend voor het milieu, met een CO2-uitstoot die meer dan 15% lager is dan die van benzine en zelfs 5% lager dan die van diesel. Bovendien is LPG-technologie geëvolueerd, en sinds 2016 kunnen benzinestations in België zelfs gebruik maken van bio-LPG, gemaakt van duurzaam afval, waardoor de uitstoot nog verder wordt verminderd. Het aantrekkelijke van bio-LPG is dat uw LPG-motor dit kan gebruiken zonder dat er technische aanpassingen nodig zijn.

Ondanks de vele voordelen van LPG als een goedkope en relatief schone brandstof, heeft het toch moeite om populair te worden op de markt. Het verbruik van LPG was in 2016 slechts 30% lager dan in 2000, grotendeels omdat autofabrikanten hun focus verleggen naar de ontwikkeling van elektrische en hybride voertuigen, waardoor er minder auto's vanuit de fabriek met LPG worden uitgerust. Dit blijkt ook uit de gegevens van Febiac, waaruit blijkt dat in 2018 slechts 170 auto’s met af fabriek geïnstalleerde LPG werden verkocht. Het beperkte aanbod heeft een directe invloed op de interesse van de consument.

In België zijn er ongeveer 600 tankstations die LPG leveren, maar veel van deze bevinden zich langs de snelwegen, wat onhandig kan zijn voor mensen die ver van de snelweg wonen. Buiten België is het aanbod van LPG-tankstations minder, maar in heel Europa wordt het gebruik van LPG steeds populairder en zijn de prijzen doorgaans gunstiger dan in België. Toch is het belangrijk om te weten dat het brandstofverbruik van LPG ongeveer 20% hoger is dan dat van benzine, dus als u van plan bent een LPG-auto te gebruiken voor een lange roadtrip, kan het raadzaam zijn om nog even te wachten.

LPG als een Waardevolle Toevoeging aan uw Auto

Hoewel LPG enkele nadelen heeft, zoals hogere onderhoudskosten en belastingen, kan het toch aanzienlijke besparingen opleveren voor frequente rijders, vooral voor diegenen die meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden. Het laten inbouwen van een LPG-motor kan een optie zijn, aangezien veel autofabrikanten geen voertuigen meer aanbieden met af fabriek LPG-motoren. Auto's met benzinemotoren kunnen echter een LPG-motor in de kofferbak hebben, waardoor de auto zowel op benzine als op LPG en bio-LPG kan rijden. Het installeren van een LPG-motor kost gemiddeld ongeveer 2000 euro, wat een investering is om rekening mee te houden, vooral als het ten koste gaat van de kofferruimte.

De installatie van een LPG-motor wordt beschouwd als een extra accessoire en kan de waarde van uw auto in principe verhogen. Hoewel de populariteit van LPG afneemt, zijn er nog steeds mensen die bereid zijn om extra te betalen voor auto's met deze brandstofoptie. Als u regelmatig met uw auto op LPG rijdt en te maken heeft met hoge kosten, is het wellicht verstandig om de volledige waarde van uw LPG-voertuig te laten beoordelen. Dit kan u helpen beslissen of het de moeite waard is om uw auto te behouden of te verkopen. Voor een gratis evaluatie van uw auto, kunt u terecht op auto-verkopen-belgie.com.

  • Auto taxatie: Waarom?

  • Hybride auto’s: welke soorten zijn er?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
https://auto-verkopen-belgie.com/auto-taxeren/waarde-lpg-auto/