WhatsApp

Handelsprijzen: Wat zijn dat?

De term "handelsprijzen" verwijst naar de prijzen die worden betaald voor goederen of diensten tussen bedrijven onderling, in plaats van tussen bedrijven en consumenten. Handelsprijzen worden vaak gebruikt als referentieprijzen bij internationale handel, omdat ze meer betrouwbaar zijn dan de verkoopprijzen aan consumenten, die vaak worden beïnvloed door bijkomende kosten zoals belastingen, verkoopkosten en winstmarges.

Er zijn verschillende manieren om de handelsprijzen van goederen of diensten te bepalen. Een van de meest gebruikelijke methoden is door middel van marktonderzoek, waarbij de prijzen van vergelijkbare goederen of diensten op de markt worden vergeleken. Handelsprijzen kunnen ook worden bepaald door middel van afspraken tussen kopers en verkopers, of door middel van overheidsregelingen of -subsidies.

Het is belangrijk om te onthouden dat handelsprijzen niet altijd gelijk zijn aan de uiteindelijke verkoopprijzen aan consumenten. De verkoopprijzen kunnen hoger zijn dan de handelsprijzen vanwege bijkomende kosten, zoals belastingen, verkoopkosten en winstmarges. Daarom zijn handelsprijzen meestal alleen relevant voor bedrijven en niet voor consumenten.

De term transactieprijs wordt gebruikt voor auto’s die bij een dealer worden verkocht voor minder dan de normale prijs. Deze kunnen overal worden vervoerd zonder levering en minimale garantie. Wanneer u een gebruikte auto bij een dealer koopt, moet u namens u extra verzendkosten, brandstof en registratiekosten betalen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Afhaalprijzen Wanneer een dealer een “dealprijs” of “afhaalprijs” adverteert, kan dit erop duiden dat de auto al een tijdje in de showroom staat, of dat de auto plaats moet maken.
Dit is het moment om auto’s te verkopen. Wanneer u uw auto in de garage wilt inruilen, kunt u er soms voor kiezen om uw auto per handelszaak in te ruilen. In dit geval geeft de garage u een prijs voor uw auto en wordt deze onmiddellijk doorverkocht zonder het nodige onderhoud enz.
De dealprijs is dus altijd iets lager, aangezien er geen onderhoud of opknapbeurt wordt gedaan voordat de garage de auto aan een andere klant verkoopt (vandaar de verkoop van de auto tegen de dealprijs).
In het geval van handelsprijzen betekent dat weinig winstmarges voor de auto, evenals de garantie. Dus de deal is goedkoper, maar onthoud dat goedkoop ook duur kan zijn.
Direct verkopen is voordeliger!
Het is makkelijker om de auto direct te verkopen. Met de online actuele waarde check ziet u direct de actuele waarde van uw auto. Dit is de waarde van uw auto op papier, gebaseerd op de nieuwwaarde.
Boek dan een gratis autotaxatie bij een van onze vestigingen en verkoop uw auto vandaag nog! Na een taxatie doet de taxateur een bod op uw auto en kunt u deze direct verkopen.
Ga je akkoord? Wij zorgen dan direct voor vergoeding, annulering en overdracht.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
2. Van nieuwwaarde naar afhaalprijs
De prijs van een nieuwe auto is in één oogopslag duidelijk, maar de waarde van een gebruikte auto is moeilijk in te schatten. Aangezien auto’s in waarde blijven dalen, kijken we niet alleen naar het bouwjaar en de kilometerstand, maar ook naar het merk en model.
Sommige auto’s zijn bijvoorbeeld gevoelig voor afschrijving en niet gemakkelijk af te schrijven, maar na vele jaren en kilometers is het voor veel autodealers moeilijk om een ​​winstgevende auto door te verkopen. Soms is de auto te oud, heeft te veel kilometers gelopen, of is het model gewoon niet interessant genoeg.
We weten allemaal dat wanneer je een auto verkoopt of inruilt bij een dealer, je altijd de hoogste prijs krijgt omdat elk bedrijf te maken heeft met winstmarges. Ook kosten zoals onderhoud en verkoopvoorbereiding zijn niet hoger dan de waarde van de auto.
Tegelijkertijd is het kopen van een auto bij een dealer voor een dealprijs synoniem met een lage prijs en zijn er niet veel garanties. Daarom is de handelsprijs van de auto moeilijk om het concept uit te leggen.
Er is dus een mogelijkheid om een ​​auto online te adverteren op een online verkoopsite maar de vraag is in hoeverre dit rendabel is aangezien adverteren op de online marktplaats geld kost en je niet zeker weet of je de auto voor de hoogste prijs verliest. prijs.
Inkoopprijzen, waar zijn ze op gebaseerd?
Autodealers hebben een aantal factoren die kijken naar de aankoopprijs van een gebruikte auto:

bouwjaar auto
Auto’s ouder dan 15 jaar komen meestal in aanmerking voor een dealprijs omdat de auto te oud is om tegen een behoorlijke winstmarge te verkopen. Ook is het voor dealers moeilijk in te schatten wie er op zoek was naar auto’s uit die tijd. Gezien de waarde is er ook weinig ruimte om te onderhouden en verkoopklaar te maken.
Merk modelnummer:
Model en merk zijn 2 belangrijke indicatoren voor de transactieprijs. Sommige modellen worden “onverwoestbaar” genoemd en kunnen lange tijd worden gebruikt. Op deze pagina vindt u nostalgische lijsten van auto’s die nu vaak tegen zogenaamde “transactieprijzen” worden verkocht.
kilometerstand
Het aantal kilometers achter een auto is ook een belangrijke indicator voor de transactieprijzen van gebruikte auto’s. Een Peugeot 106 uit 1999 die nog geen 100.000 kilometer heeft gereden heeft bijvoorbeeld meer geproduceerd dan een Toyota Corolla uit 2001 met 300.000 kilometer op de teller.

Een auto taxeren tegen de hoogste prijs
Elke autobezitter zal begrijpen dat de waarde van een gebruikte auto niet alleen op basis van deze gegevens kan worden berekend. Daarom kan je bij auto-verkopen-belgie.com terecht voor een gratis en professionele evaluatie.
U kunt binnen 24 uur een afspraak maken en duurt ongeveer een half uur. Ook kunt u uw auto direct aan ons verkopen met een schatting. Als u besluit uw auto niet te verkopen, brengen wij u niets in rekening: onze service is altijd volledig gratis.
Een ander voordeel van verkopen is dat u niets meer hoeft te regelen. Wij nemen de hele administratie voor lief en maken het bedrag direct over op uw bankrekening.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

3. Handelsprijs winkelwagen:
Auto’s die tegen transactieprijzen zijn gekocht of verkocht, staan ​​meestal onderaan de ranglijst. Ze bieden niet veel meer, en meestal is er geen garantie. Bieden om te exporteren of wachten op potentiële kopers? Bij auto-verkopen-belgie.com kopen we deze auto’s graag in.
Vul de taxatietool in om de huidige waarde van uw auto te zien en een afspraak in te plannen

  • Bereken inruilwaarde auto met onze calculator

  • Waarde tweedehands bestelwagens: snel en accuraat berekenen!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Handelsprijzen: Wat zijn dat?