WhatsApp

Autoveilingen vergeleken met auto-verkopen-belgie.com

Het lijkt erop dat "reguliere autoveiling" verwijst naar een veiling waarbij voertuigen worden verkocht aan de hoogste bieder, terwijl "auto-verkopen-belgie.com" lijkt te verwijzen naar een website waar mensen hun voertuigen kunnen verkopen in België. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee opties voor het verkopen van een voertuig:

Prijs: Bij een reguliere autoveiling zal de prijs die je voor je voertuig krijgt meestal lager zijn dan wat je ervoor zou krijgen als je het rechtstreeks verkoopt aan een particulier of via een website zoals auto-verkopen-belgie.com. Dit is omdat er bij een veiling meestal veel meer mensen zijn die meebieden op het voertuig, waardoor de prijs omhoog gaat. Als je het voertuig rechtstreeks verkoopt, heb je meer controle over de prijs en kan je mogelijk meer vragen.

Tijdsduur: Het verkopen van een voertuig via een reguliere autoveiling kan enige tijd duren, omdat je moet wachten tot de veiling plaatsvindt en je het voertuig moet voorbereiden om te laten zien aan potentiële kopers. Als je het voertuig verkoopt via een website zoals auto-verkopen-belgie.com, kan het proces sneller gaan, omdat je het voertuig direct kunt aanbieden aan potentiële kopers.

Marge: Bij een reguliere autoveiling zal er vaak een marge worden toegevoegd aan de prijs die je voor je voertuig krijgt, om de kosten van de veiling te dekken. Als je het voertuig verkoopt via een website zoals auto-verkopen-belgie.com, kan het zijn dat je moet betalen voor het gebruik van de website, maar de marge zal vaak lager zijn dan bij een veiling.

Doelgroep: Bij een reguliere autoveiling zijn de kopers meestal professionele handelaren of particulieren die op zoek zijn naar een goedkope auto om te fixen en vervolgens te verkopen. Als je het voertuig verkoopt via een website zoals auto-verkopen-belgie.com, kan de doelgroep groter zijn en kan het voertuig aantrekkelijk zijn voor een breder publiek.

De markt voor gebruikte auto’s wordt gedomineerd door autodealers. Ze kopen zoveel mogelijk auto’s voor de laagst mogelijke prijs op autoveilingen. In een veiling als deze is alle zorg en aandacht die u aan uw auto besteedt weg.
De experts van auto-sales-belgie.com nemen de staat van de wagen mee in de taxatie. Hoe beter de zorg, hoe hoger ons aanbod.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

In vergelijking met reguliere autoveilingen bieden wij doordachte biedingen. Wij bieden u een volledig dienstenpakket. Dit betekent dat wij kosteloos de administratieve afhandeling voor u regelen. Dit kan u tijd en geld besparen bij autoveilingen.
Bezoek een van onze vestigingen in België en we maken een gratis schatting en maken een vrijblijvende vaste offerte voor de auto. Op deze manier vermijdt u het gedoe en de onzekerheid die gepaard gaan met autoveilingen. Zo blijft uw auto betrouwbaar en wordt hij snel verkocht.
Daarom brengen reguliere autoveilingen risico’s met zich mee. Zowel voor de koper, als de verkoper. Het lastige van een autoveiling kan zijn dat uw auto niet of voor minder dan de gewenste verkoopprijs wordt verkocht.
Een autoveiling geeft u geen prijsgarantie. Anderzijds biedt auto-verkopen-belgie.com een ​​eerlijk en competitief aanbod op basis van de staat van uw gebruikte wagen. Betekent dit dat we alleen de beste auto’s kopen? natuurlijk niet! auto-verkopen-belgie.com is er voor iedereen en elke auto, nieuw of slooprijp.
Verkoop uw gebruikte auto direct aan ons zonder tussenkomst van derden, net als bij een autoveiling. Autoveilingen zonder verborgen kosten, zoals abonnementskosten voor auto-selling-belgie.com.

Vergelijk autoveilingen
auto-sell-belgie.com
Reguliere autoveiling

Verkoop uw auto binnen 24 uur

opties voor het kopen van auto’s

Bereken online waarde

Annuleringskosten

Voertuigprijzen op basis van professionele taxaties

12+ jaar autoverkoop

Taxeren en verkopen van gebruikte auto’s

Extra accessoires en opties inbegrepen in de berekening

auto-sell-belgie.com

Verkoop uw auto binnen 24 uur
verkoop geen auto’s
Bereken online waarde
Annuleringskosten
Voertuigprijzen op basis van professionele taxaties
Taxeren en verkopen van gebruikte auto’s
Extra accessoires en opties inbegrepen in de berekening

Reguliere autoveiling

Verkoop uw auto binnen 24 uur
Mogelijkheid om een ​​auto te kopen
Geen online waardeberekening
Annuleringskosten
Op biedingen gebaseerde voertuigprijzen
Gebruikte auto te koop zonder taxatie
Extra accessoires en opties inbegrepen in de berekening

2. Wat is een autoveiling?
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Wat is een autoveiling? Veilingen zijn markten waar verschillende artikelen onder bepaalde voorwaarden aan bieders worden verkocht.
Verschillende soorten autoveilingen
Een autoveiling in België is dus een veiling waar auto’s worden verkocht. Een autoveiling kan een persoonlijke aanwezigheid vereisen, of u kunt deelnemen aan een online autoveiling. Net als fysieke autoveilingen, hebben online autoveilingen andere voorwaarden. Voor autoveilingen is het belangrijk dat u over de juiste documenten beschikt en dat uw auto netjes en bespannen is.

online autoveiling
Autoveilingen waar je aanwezig moet zijn

Sommige autoveilingen bieden zelfs schoonmaakdiensten aan. Voordat u zich aanmeldt voor een autoveiling, moet u eerst beslissen of een fysieke autoveiling of een online autoveiling geschikt voor u is. Omdat autoveilingen meestal inschrijfgeld vragen.
Kies je voor een online autoveiling? Meld het voertuig dan aan voor een autoveiling. U vindt het inschrijfformulier op de website van de autoveiling. Autoveilingen vereisen ook vaak een foto van het voertuig bij registratie. Is het formulier verzonden, is het inschrijfgeld autoveiling overgemaakt en is uw inschrijving voor de autoveiling goedgekeurd? Dan rest alleen nog het afleveren van het voertuig op de autoveilinglocatie.

Als het hoogste bod van de veiling het minimale verkoopbedrag niet bereikt, wordt de online veilingauto niet verkocht. Daarom is het zeer gevaarlijk om een ​​auto te verkopen via een autoveiling.

Het voertuig is niet gekeurd of getaxeerd op een autoveiling. U werkt echter samen met de veiling om het minimale verkoopbedrag te bepalen. Dit is de minimale waarde voor het voertuig dat u wilt ontvangen.
Autoveilingen in elke soort en maat

Als het om autoveilingen in België gaat, heb je als verkoper te maken met diverse soorten veilingen. Er zijn bijvoorbeeld verplichte autoveilingen zoals executieveilingen, belastingveilingen en faillissementsveilingen. Dit wordt ook wel executieverkoop van een auto genoemd.
In principe worden executieveilingen hetzelfde belast als autoveilingen. Als iemand geen belasting betaalt of schulden heeft, worden goederen zoals auto’s in beslag genomen en worden auto’s failliet verklaard.
Schuld wordt in mindering gebracht op de opbrengst van de veilingauto. Bij de faillissementsveiling werden de goederen van het bedrijf in beslag genomen. Op autoveilingen in België brengen bedrijfswagens vaak veel geld op.
Daarom zijn faillissementsveilingen of executieveilingen vooral interessant voor autokopers. Aan veilingen zijn helaas vaak voorwaarden verbonden. Het hoogste bod betekent niet noodzakelijkerwijs dat u de auto bezit. Hetzelfde geldt voor het aanbieden van uw gebruikte auto op een autoveiling.
Voor autokopers en -verkopers, als het een faillissementsveiling of belastingveiling is, heeft u geen prijsgarantie op de veiling.

Autoveilingen: een markt

  • Waarom jouw auto verkopen aan een autohandelaar?

  • auto-verkopen-belgie.com: De inkoopspecialist voor elke BMW

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Autoveilingen vergeleken met auto-verkopen-belgie.com