WhatsApp

Wat maakt het aanschaffen van uw auto in Nederland aantrekkelijk?

Er zijn verschillende redenen om een auto te kopen in Nederland:

Ruime keuze: In Nederland is een grote verscheidenheid aan nieuwe en tweedehandsauto's beschikbaar, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Hierdoor is het makkelijk om een auto te vinden die aan uw wensen voldoet.

Gunstige prijzen: Auto's in Nederland zijn over het algemeen goedkoper dan in andere landen, vooral als je rekening houdt met de belastingen en verzekeringskosten die in andere landen vaak veel hoger zijn.

Goede infrastructuur: Nederland heeft een goed ontwikkeld wegennet, wat het gemakkelijk maakt om te rijden in het land. Bovendien zijn de wegen in Nederland over het algemeen in goede staat.

Gemakkelijk te bereiken: Nederland is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig of trein vanuit verschillende landen in Europa. Dit maakt het makkelijk om een auto in Nederland te kopen en naar uw eigen land te rijden.

Goede service: Autodealers in Nederland staan bekend om hun goede service en deskundigheid, wat het makkelijker maakt om een goede auto te kopen die aan uw wensen voldoet.

Een gebruikte auto kopen in België is natuurlijk veel gemakkelijker dan over de grens kopen. Geen gedoe of extra moeite. Een kleine extra inspanning kan u echter veel geld besparen.
Veel Belgen vragen zich af: Een auto kopen in Nederland? Is het echt zo leuk? Wat moet ik eraan doen en wat kan het mij opleveren?

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Goed zoeken: Soms is het goedkoper om een ​​gebruikte auto te kopen in Nederland
Auto’s in België zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Een auto kopen in Nederland is daarom niet altijd het beste idee. Maar natuurlijk begint niemand iets zonder vooronderzoek te doen.
Heeft u een bijzondere auto waar u meer tijd aan wilt besteden? Kijk dan over de grens om beloond te worden. Sommige modellen zijn goedkoper in Nederland.
Bpm recyclen bij import auto’s uit Nederland
Auto’s in Nederland zien er vaak veel duurder uit door de BPM die ook betaald moet worden.
Nederland mikt op auto’s met een hoge CO2-uitstoot en het rijden met deze auto’s wordt bestraft met hogere bpm.
In sommige gevallen kan deze bpm gedeeltelijk worden terugverdiend bij het exporteren van een voertuig.
Deze resterende bpm kunt u terugvragen via het aanvraagformulier van de Belastingdienst of moet worden ingevuld bij de RDW.
Hierdoor is het iets voordeliger om auto’s uit Nederland te importeren!
Nabijheid, geen taalbarrières en opvraagbare RDW-gegevens
Gelukkig ligt Nederland om de hoek, spreken ze dezelfde taal en kun je allerlei interessante voertuiggegevens opvragen.
In Nederland verzamelt de RDW gegevens over voertuigen zoals schadehistorie, kilometerstand, eventuele diefstal, aantal vorige eigenaren, etc.
U kunt de waarde van een voertuig ook bepalen door middel van een kentekencontrole. Door het kenteken in te vullen krijgt u snel een indicatie van de actuele waarde.
Deze Nederlandse kentekencheck kunt u hier uitvoeren: Kentekencheck (NL)

Lees hier meer over kentekencontroles

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Met al deze informatie voelt u zich zekerder bij het kopen van een auto in Nederland.

België en Nederland delen kilometerstanden. Daarom is het kopen van een auto in Nederland minder risicovol.

2. Waar ben je begonnen met het kopen van een auto in Nederland?
U heeft een auto gevonden in Nederland. Je hebt alle kosten doorgerekend en ziet dat de vraagprijs een gunstig bedrag is. U weet het zeker: u koopt een auto in Nederland.
Een auto kopen in Nederland begint bij internet
Als Belg weet je zeker waar je moet zijn als je een gebruikte auto wilt kopen in België. Er zijn verschillende websites die gebruikte auto’s aanbieden, gelukkig zijn ze ook in het buitenland te vinden.
Een auto kopen in Nederland begint bij het vinden van de juiste website. Gelukkig spreken ze in Nederland dezelfde taal en is het geen probleem om online een goede site te vinden.
Niet te vergeten bij het kopen van een gebruikte auto in Nederland
Een auto kopen in Nederland is natuurlijk niet hetzelfde als een auto kopen aan de grens. U wilt natuurlijk niet de grens over en merkt dat de auto die u in gedachten heeft toch niet zo leuk is.
Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie over uw nieuwe auto te verzamelen voordat u gaat rijden. Vraag na uw eerste contact met de verkoper zeker de volgende documenten aan:

Kentekenbewijs Deel 1 en Deel 2
Onderhoudshandleiding
Kopie van Nederlandse APK

Als de verkoper u deze documenten kan geven, kunt u er meestal zeker van zijn dat dit een betrouwbare auto is.
Heeft de verkoper aangegeven deze documenten niet te hebben? Het is dus belangrijk om niet te verkopen, om twee redenen. U weet niet zeker of de auto betrouwbaar is, deze documenten heeft u ook nodig om de auto op uw naam in België te laten registreren.
Een goed gevoel over de verkoper, de auto en al het papierwerk? Dan kunt u zich voorbereiden op reizen en een auto kopen in Nederland. Zorg ervoor dat u na aankoop alle documenten mee naar huis neemt en vergeet deze documenten niet:

Kentekenbewijs Deel 1 en Deel 2
CVO (Certificaat van Overeenstemming)
Koopcontract
Kopie van Nederlandse APK

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

4. Auto importeren uit Nederland – hoe en wat?
Gefeliciteerd met de aankoop van uw eerste auto in Nederland. Een auto kopen in Nederland is nu officieel een succes. Nu moet je terug naar België rijden. Je hebt er zeker over nagedacht en meegenomen in je kostprijsberekening, hoe zou je het doen. U kunt uw auto vervoeren door middel van vervoer of een aanhanger huren.
Maar waarom dit alles betalen als Nederland om de hoek ligt en je gemakkelijk zelf terug kunt rijden. De eerste rit met een nieuwe auto is natuurlijk geweldig!
Als u met uw nieuw aangeschafte auto naar België reist, is het belangrijk dat u over de juiste kentekenplaten beschikt en dat deze verzekerd zijn. U gaat om dit te regelen naar de RDW in Nederland.
U moet bij de RDW aangeven dat u de auto exporteert. Geef in dit geval aan dat u met uw eigen voertuig naar België komt. U krijgt dan een exportvergunning.
Het exportkenteken staat in zwart op een whiteboard geschreven. 14 dagen geldig. Met dit uitrijnummer krijgt u ook een groene kaart. Met deze groene kaart bent u WA-verzekering (WA-verzekering is gelijk aan Belgische WA-verzekering).

Stap 1 – Ga naar Douane
Alles geregeld in Nederland? Dan hoeft u alleen nog maar de Belgische zaken te regelen, bijvoorbeeld naar de douane gaan. Daar geeft u aan dat u het voertuig invoert. Breng zeker de volgende documenten mee:

Aankoopfactuur omvat:

  • Wie is geïnteresseerd in de aankoop van mijn auto?

  • Wat zijn de voordelen van het aanschaffen van uw auto in Duitsland?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wat maakt het aanschaffen van uw auto in Nederland aantrekkelijk?